CrossFit Teens

Wij geloven in iedereen. Deze training is speciaal voor kinderen van 10 tot 15 jaar. Door CrossFit Teens krijgen kinderen meer weerbaarheid, zelfvertrouwen, sterke spieren, betere flexibiliteit, leren ze al vroeg samen te werken en dat het leuk is om te doen.

Wanneer je goed leert bewegen in je jeugd, pluk je daar ook de vruchten van op latere leeftijd. Tijdens de trainingen besteden we veel aandacht met aanleren van de juiste technieken en oefeningen, ook goed te blijven bewegen. Wanneer je goed beweegt vertaalt zich dat in het dagelijks leven zoals o.a. verbeterde gezondheid én het beperken van (sport)blessures. Uit onderzoek blijkt dat lichaamsbeweging ook een positief effect heeft op de cognitieve functie.

Als je slim bent, ga je dus sporten ;)”

Het CrossFit Teens programma is speciaal opgebouwd voor, en afgestemd op, het lichaam, de bewegingen en de ontwikkeling van een tiener. We werken met de materialen en apparatuur die in de Box aanwezig zijn, maar vooral ook met het eigen lichaamsgewicht. In de training staan evenwicht, structuur en kracht centraal bij de opbouw van de training. We zorgen altijd voor een fun-factor om plezier toe te voegen aan het leren samenwerken en bewegen.

Je leert bewegen met plezier en de bewegingen en je fysieke en mentale kracht groeit met je mee.

Ook zorgen we voor afwisseling en voegen we een speels effect toe, omdat de combinatie van beweging met plezier essentieel is bij het volhouden van sporten in het verdere leven. Het doel is dan ook dat Tieners fysiek fit en fysiek actief worden en blijven gedurende hun leven.

Kortom: jong geleerd is oud gedaan en dat geldt zeker voor de ‘gewoonte’ van bewegen in het dagelijks leven.

Onze CrossFit Teens trainingen zijn op:

Dinsdag: 18-19 uur
Woensdag:  18-19 uur
Vrijdag: 17-18 uur

Klik hier voor de agenda.

Wil je meer informatie over CrossFit Teens of aanmelden voor een proeftraining?

Ja, graag!