Onze leden aan het woord;

Charles

Charles is 49jr, woont in Zeeland, werkt als P&O manager bij Cornelissen aannemingsbedrijf en sport nu ongeveer drieënhalf jaar bij Hillfit. We vroegen Charles hoe hij is begonnen met sporten bij Hillfit. “Dit kwam door een knieblessure” vertelt hij. “Ik kon daardoor even niet meer keepen en bedacht me dat ik wel iets anders zou kunnen doen om mijn knie juist zo sterk mogelijk te maken. “Hoe sterker je de operatie ingaat des te sterker kom je eruit.” Ik had al vaker naar Crossfit gekeken, de interesse was er maar door het selectievoetbal had ik daar nooit de ruimte voor. Nu had ik die tijd dus wel! Ik ben vanaf het begin af aan één keer in de week gaan crossfitten. Dit komt omdat ik daarnaast nog wel 2x in de week train bij het voetbal, op zondag een wedstrijd speel en ik dan gewoon niet meer ruimte heb om vaker te gaan”.

Op de vraag wat het sporten bij Hillfit hem gebracht heeft antwoord hij het volgende; “Ik dacht dat ik door het keepen een vrij goede mobiliteit had, maar tijdens Crossfit kwam ik erachter dat dit toch tegenviel. Mijn mobiliteit is dus verbeterd en ik ben allround fitter geworden. Ook heb ik hele leuke nieuwe mensen leren kennen die de passie voor sporten delen!”.

Eén van de leukste oefeningen vindt Charles de ‘deadlift’. “Ook omdat deze oefening gewoon heel goed gaat! ‘Toes to bar’ gaan ook steeds beter en wordt daardoor ook steeds leuker om te doen. In het begin denk je. dit lukt me nooit! Maar de aanhouder wint en je moet het gewoon even de tijd geven.”

Als laatste voegt Charles toe “Ik zou het trainen heel graag willen uitbreiden naar twee keer in de week. Dan ga je toch wat sneller progressie maken.” Waarschijnlijk gaat hij dit doen wanneer hij stopt met selectievoetbal. En dan staan wij uiteraard met alle mogelijkheden klaar om hem nog vaker in de week te verwelkomen in onze crossfitbox!

Terug naar overzicht