Onze leden aan het woord;

Juul van den Heuvel

Vandaag is het de beurt aan Juul van den Heuvel. Juul is 23 jaar oud en thuiswonend in Zeeland. Juul is er eentje van het eerste uur toen Twan nog les gaf aan motorcrossers in een gymzaal/ garagebox in Venhorst. Hillfit heette toen nog Heuveltraining.

Sinds ongeveer zes jaar traint hij bij Hillfit waar hij begon met 1 keer in de week. Omdat het CrossFitvirus ook hem besmet heeft, heeft hij zijn trainingen intussen uitgebouwd naar twee keer per week in de reguliere lessen en twee keer per week open gym.

In het begin was het vooral trainen om fitter te worden voor het motorcrossen maar nu is het ook echt een nieuwe hobby geworden en voelt het zeker als een sport op zich. Waar hij echt winst in heeft behaald is in het doorzettingsvermogen. Dit zowel op fysiek maar ook zeker op mentaal vlak. Dit zal voor velen herkenbaar zijn.

Een van de mooiste oefeningen is toch wel de muscle up. Dit vooral omdat het erg veel tijd en inspanning heeft gekost om deze oefening goed onder de knie te krijgen. De voldoening na de eerste muscle up is erg groot en als het daarna steeds makkelijker en beter gaat weet je waarvoor je het allemaal doet.

Oefeningen die hij zelf graag wil verbeteren zijn vooral de overhead bewegingen. Dit zit hem vooral in de mobiliteit van de oefeningen en dan met name de jerk. Dat brengt hem ook meteen bij zijn ambities. 100 kilo in de overhead positie krijgen. Of dit de jerk of snatch is maakt niet veel uit. Hij zit er niet ver meer vanaf dus dat moet uiteindelijk goedkomen.

Zijn grootste blunder was tijdens een tiglon qualifier. Dit is een kwalificatie voor DE crossfitcompetitie van Nederland. Hij hing in het rek en gooide er soepeltjes de toes2bar uit. Alleen waren zijn handen zo bezweet dat hij zijn grip op het rek verloor en vol gas van de stang vloog. Gevolg: Plat op zijn rug starend naar het plafond……

Zijn grote doel is om een keer de Beach Throwdown te halen. Dit is een wedstrijd op het strand van Scheveningen waar altijd veel publiek op afkomt. Met Juul zijn instelling moet dat zeker goedkomen…

En voor diegene die twijfelen om aan crossfit te beginnen heeft hij maar een opmerking: “Just do it! Je zal snel ervaren hoe leuk het is om helemaal stuk te gaan tijdens de variërende trainingen die Hillfit elke keer maar weer weet samen te stellen. Voor je het weet raak ook jij besmet met het CrossFitvirus en kun je niet meer zonder deze sport”

Terug naar overzicht