Onze leden aan het woord;

Mariska

Deze keer interviewen wij Mariska van de Berg. Zij is 53 jaar jong en woont in Uden samen met haar man en drie kinderen die ook alle vier fanatiek lid zijn van Hillfit.

In het dagelijks leven is ze werkzaam bij een sociale werkvoorziening waar ze manager marketing en verkoop is. Een functie waar de nodige sportieve ontspanning erg welkom is. Via Twan vd Heuvel, die ze al kende van Achmea en Bodystyle, was de keuze om bij Hillfit aan de slag te gaan natuurlijk snel gemaakt. Sinds ruim zes jaar is Mariska een vast gezicht in onze box.

Ze heeft als iemand van de oudere garde ook de andere twee boxen meegemaakt. Hier begon ze met 1 keer per week sporten en dat heeft ze door de jaren heen uitgebreid naar 3 keer per week. Het grote verschil met het toenmalige Hillfit in de eerste box en die van tegenwoordig is vooral de intensiteit van de trainingen. Die lag in de oude box in het algemeen wat hoger dan nu, maar nu wordt er meer naar het individu gekeken en kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. Er was nog geen inschrijf app en de beginners lessen waren op zaterdagochtend net nadat Bas Caspers met zijn collega’s ging trainen. Lachend vult ze aan dat ze met open mond toekeek hoe die beesten met de gewichten tekeer gingen. Tel daar bij op dat je samen met een aantal mariniers je kerstwod tot een goed einde moest brengen en je kunt je voorstellen dat dat behoorlijk pittig was, haha!

Het groepsgevoel was toen ook al erg groot en iedereen hielp elkaar door de workouts heen en deelde tips en trucs om beter te worden. Ook erg leuk om te horen dat niet alleen de leden progressie maken maar ook de box zich continu blijft ontwikkelen om nog beter te worden.

Voor Mariska heeft het sporten bij Hillfit heel erg veel gebracht. Door zware rugklachten kon ze lange tijd niet hardlopen, ’s nachts niet slapen en zelfs haar eigen kinderen niet meer optillen. Zelfs haar werk heeft ze moeten stoppen omdat dit simpelweg niet meer ging met haar klachten. Sinds ze bij Hillfit sport zijn deze klachten zo goed als verdwenen en kan ze weer de dingen ondernemen die ze graag doet. Ook mentaal heeft ze veel profijt van het sporten in onze box zeker omdat ze
zich erg druk kan maken over dingen en in het uur dat ze sport het koppie even helemaal leeg kan maken. De goede coaches en. de gezellige mensen die er trainen maken het ook leuk om bij Hillfit te sporten.

Als we haar vragen wat ze nu de leukste oefening vindt, krijgen we een opmerkelijk antwoord: ‘Eigenlijk vind ik niks leuk om te doen maar de totale workout en de afwisseling daarin is dan wel weer geweldig’. Dat doet ons denken aan de quote: I don’t like wallballs, boxjumps, running, thrusters and definitely not burpees……….BUT I LOVE CROSSFIT…… Wel is ze heel stellig wat ze dan de ergste oefening vindt; dat is de airbike en ik denk dat velen van ons zich hier wel in herkennen.

Haar grootste blunder is buiten de kapotte schenen met de boxjumps eens per jaar, een hele leuke; Aangezien ze moeite heeft met het luisteren naar de uitleg aan het bord van de coaches ging het een keertje mis tijdens het hardlopen buiten. Waar Renz zijn best deed om de route uit te leggen was Mariska vol vertrouwen vertrokken maar i.p.v. de tweede rechts werd het de tweede links en kwam ze bij wegen uit die ze nog nooit gezien had. De vlugge start had daardoor weinig zin want ze kwam verreweg als laatste terug…

Ambities of doelen heeft ze niet. Ze traint puur voor zichzelf en niet voor de scores op het bord omdat ze niet erg competitief is ingesteld. Geen wedstrijden dus, maar lekker trainen om in vorm te blijven… Verbaasd blijft ze wel dat ze nog steeds volop progressie maakt wat dus betekent dat crossfit totaal niet leeftijdsgebonden is.

De tip voor mensen die twijfelen om te beginnen bij Hillfit is simpel: Gewoon doen, maar verwacht niet meteen teveel van jezelf. Kijk niet naar anderen maar train voor jezelf omdat de groei echt wel komt…

Terug naar overzicht