Onze leden aan het woord;

Meimei

Vandaag interviewen we Meimei Cheng en ik kan nu al zeggen dat haar antwoorden erg origineel zijn. Ze is 46 jaar jong en woont samen met haar man, kinderen en Meesje ( de hond ) in Uden zuid.

De reden dat ze bij hillfit ging sporten is toch wel opmerkelijk te noemen. Ze trainde voorheen op een plek  waar het vooral gericht was op boxen en bootcamp maar haar toenmalige trainer vond haar echter te fanatiek. En het fanatisme herkennen wij zeker in haar (en waarderen we enorm). Via een kennis die al bij Hillfit sportte deed ze, nu zo’n vier jaar geleden, toch maar een keertje mee met een proeflesje crossfit. En zoals de meeste was ook Meimei meteen verkocht.

Meimei begon met een keer per week en breidde dat elk half jaar uit met een extra lesje zodat ze nu drie a vier keer in de week bij hillfit te vinden is. Ze is zelfs kleiner gaan wonen zodat ze minder hoeft te poetsen en dus meer tijd overhoudt om te trainen. Over fanatisme gesproken……….

Als we de vraag stellen wat hillfit haar heeft gebracht zegt ze oprecht.. Alles…. Op sportief vlak gaat ze als een speer maar ook staat ze positiever in het leven en reflecteerd ze haar workouts zelfs naar het dagelijks leven. Bij een eventuele tegenslag in het leven denkt ze bij zichzelf….Als ik in de laatste tien seconden van een megazware wod die stang nog de lucht in krijg dan kan ik dit ook wel aan… Een fantastische instelling als je het ons vraagt.

Haar sterke punten zijn vooral de oefeningen met de barbell zoals squatclean en backsquat. Punten die ze graag wil verbeteren  zitten vooral in de cardio-oefeningen en gymnastics. Als dat op het bord staat werkt dat mentaal in haar nadeel. Graag zou ze daarin beter worden en ook meer conditie opdoen.

Haar grootste blunder komt helaas ook nog met enige regelmaat terug. De plyobox en haar schenen is geen goede match. Ze loopt zelfs met de gedachte om de voetbalscheenbeschermers van haar zoon aan te trekken bij de volgende keer dat er boxjumps in de wod zitten.

Haar doel was eigenlijk presteren op de dutch throwdown maar doordat het aflast is kan ze nu weer gewoon lekker sporten, omdat het toch wel enige druk op haar heeft gelegd. Dus haar ambities heeft ze voor nu even vooruitgeschoven… 

Normaal vragen we als laatste wat je tegen iemand zou zeggen die dit leest en twijfelt om te gaan starten bij hillfit maar haar antwoord is duidelijk…… Na het lezen van dit interview kun je helemaal niet meer twijfelen, lacht ze harduit….. En “volg je hart, want dat klopt”

Terug naar overzicht