Onze leden aan het woord;

Noortje van Lankveld

Deze keer interviewen we Noortje voor onze ledenrubriek.

Noortje is 32 jr, woont samen met haar vriend in Elsendorp en zij verwachten hun eerste kindje. Ze werkt in de jeugdzorg op een crisisgroep.

Noortje sport al vanaf 2015 bij Hillfit, toen zat Hillfit nog op een andere locatie. Ze is destijds gestart met een groep vrienden vanuit Boekel waar ze toen woonde. Ze speelde toen Hockey en ze was iets lager gaan spelen waardoor ze er minder voldoening uithaalde. Dit was een reden om een nieuwe uitdaging te zoeken in Crossfit, en deze heeft ze hier zeker gevonden.

Ze is begonnen met 1x in de week te gaan sporten en na een jaar is ze 2x per week gaan sporten. Ze vond het zo leuk en ze wilde graag meer vooruitgang gaan zien. Dit gebeurde zeker toen ze van 1 naar 2x in de week ging.

Door hockey is ze blessure gevoelig geworden, Het sporten bij Hillfit heeft haar doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen gebracht. Door 2x in de week te sporten zit ze lekkerder in haar vel, fysiek en mentaal. ”Ik moet nu iets verder rijden om naar Hillfit te komen” vertelt ze, “maar de expertise, de mensen en de begeleiding vind ik zo goed dat ik er graag een stukje voor rijdt. Elke coach heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en daarin vullen ze elkaar goed aan”.

Alle oefeningen met de barbell vindt ze leuk. Geen specifieke oefeningen, als die barbell er maar in zit. Het lastigste vind ze alle oefeningen aan het rek of in de ringen, omdat ze daar zo zegt ze zelf wat minder goed in is.

We vroegen haar natuurlijk ook naar een Hillfit blunder, ze begint te lachen en zegt; ”Ik denk dat dat die keer is dat ik mijn kleding uit haast verkeerd om aangedaan had. Iemand anders moest me daar toen op wijzen”

Nu tijdens de zwangerschap vindt ze het belangrijk om zo lang mogelijk fit bezig te blijven en om zo fit mogelijk de bevalling in te gaan. Ook zodat het herstel daarna ook sneller verloopt.

”Het mooie aan crossfit is dat er altijd iets in zit wat iemand goed kan. Bijvoorbeeld conditie, techniek, atletiek etc. Ook zijn er altijd dingen waar je juist in kan verbeteren. Of je nou oud of jong bent, crossfit is voor iedereen. Het is heel divers waardoor een les altijd anders is. Ook nu na 5 jaar leer ik nog steeds heel veel nieuwe bewegingen en technieken. Ook heb ik spieren kennen in mijn lichaam waarvan ik niet wist dat ik ze had. Het is allround”.

Terug naar overzicht