Onze leden aan het woord;

Paul & Gytha

Deze keer is het de beurt aan Hill-Fit stel Paul Veldhuijsen ( 55 ) en Gytha ( 51 ) van Bentveld. Ze zijn getrouwd en nu woonachtig in Deursen-Dennenburg na een lange periode in Brazilië te hebben gewoond i.v.m. werk. Paul werkt bij Marel (voorheen Stork BV) en Gytha is werkzaam bij Waterschap Aa en Maas.

Via een vriend zijn ze ruim een jaar geleden bij HillFit terechtgekomen. Beide zijn ze begonnen met één training per week. Na een half jaar werd het fanatisme groter en gingen ze naar twee keer per week. Vanaf afgelopen november trainen ze zelfs drie keer per week bij ons. Én altijd samen in de les!

‘Jeugdherinneringen’ roept Gytha, dat is wat HillFit haar heeft gebracht. De gymnastiekoefeningen bij CrossFit roepen leuke herinneringen op van voeger. Als kind stond ze het liefst zo vaak mogelijk in een handstand en hing ze in de ringen. Een uurtje lekker bewegen vindt ze belangrijk, vooral omdat ze voor haar werk veel stilzit. Ze voelt zich hierdoor écht een stuk fitter. Oefeningen met de sandbag zijn haar grote uitdaging en voor boxjumps moet ze soms even een bepaalde angst overwinnen.

Paul heeft vroeger veel lange afstanden hardgelopen en in zijn studententijd fanatiek aan wedstrijdroeien gedaan. De variatie die hij ervaart bij CrossFit vindt hij juist geweldig. Hij merkt dat CrossFit hem ook sterker maakt en mede daardoor voelt hij zich nu allround fitter. Roeien blijft uiteraard zijn meest favoriete oefening, hierbij kan hij met zijn ogen dicht wegdromen alsof hij weer op het water zit. Hij is er wel achter gekomen dat een goede push-up bij HillFit toch net wat moeilijker is dan de push-ups ‘met een klein knikje in je ellenbogen’ zoals hij het gewend was te doen, vertelt hij lachend.

Het is ongelofelijk maar Gytha heeft het voor elkaar gekregen haar slee (met gewicht) kwijt te raken tijdens een workout! Paul krijgt het regelmatig voor elkaar verstrikt te raken in het touw tijdens het touwtjespringen. Beide zouden ze graag de ‘toes to bar’ willen leren. Dit is een high level skill oefening aan het rek. Ze hopen daarom ook snel weer binnen te mogen trainen.

In deze aparte tijd gemotiveerd blijven om te trainen kost wat meer moeite geven ze aan. Ten tijde van dit interview mocht er maar in zeer kleine groepjes getraind worden en was het trainingsaanbod anders. Dat echte motiverende groepsgevoel was veel minder en dat vinden ze juist leuk aan trainen bij HillFit.

De tip die Gytha en Paul een toekomstig lid mee willen geven; ga jezelf niet direct vergelijken en meten met anderen maar kijk vooral naar je eigen kunnen. Twijfel niet maar kom, ervaar en doe je best! Het is het waard.

Onze quote: “We willen jong sterven op oude leeftijd ”

Terug naar overzicht