Onze leden aan het woord;

Tessa

Het vijfde lid die we interviewen is Tessa Vleeshouwers. Ze is twaalf jaar en traint met de ‘Teens’-groep.

Tessa is geboren in Uden en woont sinds drie jaar in Odiliapeel met haar vader, moeder en haar oudere broer Jimmi. Sinds dit schooljaar zit ze op de middelbare school en probeert ze crossfit te combineren met haar sporten.
Op haar negende begon ze met crossfit en is in die tijd uitgegroeid tot een zeer fanatiek lid. En dan te bedenken dat ze tot drie jaar geleden al klaagde als ze honderd meter moest lopen. Haar vader en broer waren al lid bij Hillfit en daarom wilde ze graag een keer een proefles meedoen.

Ze begon met één keer in de week en traint nu, sinds ruim een jaar, twee keer per week. Meestal op vrijdag in de teensgroep en op zondag met haar vader tijdens de ‘buddy workouts’.

Crossfit heeft haar veel gebracht. Hogere conditie en zoals haar leraar van groep 8 bij het afscheid van de basisschool zei: “Ze is sterker dan de jongens!” Ook heeft ze veel nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt in de box waar ze altijd fijn mee traint. Haar grote crossfitvoorbeeld is Tia Claire Toomey die volgens Tessa de komende crossfit games weer met gemak gaat winnen.

De leukste oefeningen vind ze toch wel de deadlift en backsquat. Vooral omdat ‘ik daar gewoon gruwelijk goed in ben’ lacht ze. Ook de sit-ups is een van haar favorieten. Waar ze een hekel aan heeft zijn de boxjumps; als die op het bord staan wordt ze niet vrolijk.

Blunders zijn er ook en de grootste blunder (en meest pijnlijke) is toch wel met bezwete handen van de stang af glijden tijdens de ‘toes-to-bar’. Op het ene moment hang je relaxed in het rek en halve seconde later lig je plat op je rug en zie je sterretjes.

Als we haar vragen wat nu haar grootste doel is zegt ze vol zelfvertrouwen: ‘het halen van de Reebok crossfit games’. En waarom niet? Durf groots te dromen, vinden wij! Maar om dat te halen moet ze wel de muscle up leren en dat is iets wat ze graag wil en ook zeker haar best voor gaat doen. Ook één RM deadlift van 100 kilo zou ze graag een keer willen halen…

En wat zou Tessa nou adviseren aan mensen die willen starten bij Hillfit? Zeker doen want het is een superleuke sport en als je hard traint kun je veel bereiken! En als afsluiter gooien we er nog even haar favoriete motivatiequote in; “In a world full of Kardashians, dare te be a Toomey…”. 😉

Terug naar overzicht